Vorming

We nodigen u graag uit op dinsdag 10 maart 2020 voor de voordracht:

 

ONTWIKKELING VAN KINDEREN STIMULEREN VIA SPEL’

 

 

‘SPELEND LEREN, LEREN SPELEN’

 

 

In een gezin met jonge kinderen is het voor ouders vaak een hele uitdaging om alle dagtaken gedaan en geregeld te krijgen. Kinderen vragen en verdienen daarbinnen een flink stuk van onze aandacht, liefde en stimulatie. Samen met hen dingen doen, samen spelen, plezier maken, … is en blijft voor een kind immers het meest krachtige middel om nieuwe dingen te leren.

Jij als ouder kan daarin een groot verschil maken voor je kind! Spelen is voor een kind even belangrijk als ademen en eten. Dat geldt voor alle kinderen van de basisschool. Samen spelen, verwonderd zijn over nieuwe dingen, samen ontdekken, … helpt je kind stap voor stap vooruit in zijn ontwikkeling. In tal van alledaagse momenten, zoals ’s morgens aan de ontbijttafel, bij het thuiskomen van school, voor het slapengaan… kan je door je eigen houding en taal veel speel- en leermomenten creëren voor je kind. Bij kinderen met ontwikkelingsproblemen is spel en stimulatie extra waardevol, maar vraagt het vaak net nog meer tijd, inzet en creativiteit van jou als ouder.

Wil je graag tips over hoe je het spelen en stimuleren nog bewuster een plekje kan geven in de dagelijkse omgang met je kind? Wil je weten wat ‘spelen’ allemaal kan zijn en waarom het zo belangrijk is voor je kind? Wil je graag weten hoe jij als ouder soms véél aantrekkelijker kan zijn voor je kind dan alle ‘schermpjes’ om ons heen, …? Kom dan zeker luisteren naar Albert Janssens, die ons zal meenemen in een boeiend en levendig verhaal, met tal van voorbeelden uit het dagelijkse leven!

Albert Janssens was jarenlang onderwijzer in het gewoon en buitengewoon onderwijs en lector aan de hogeschool (lerarenopleiding). Hij schreef verschillende boeken en geeft regelmatig vormingen over ‘spelen’ en ‘ontwikkeling stimuleren’.

De voordracht gaat door op dinsdag 10 maart 2020 van 19 u. tot 21 u. in LDC Jonkhove in Aartrijke, Aartrijksestraat 9 te Aartrijke.

2 euro voor ouders van revalidanten, 5 euro voor ouders van niet-revalidanten,
10 euro voor professionelen
(ter plaatse te betalen).

Vooraf inschrijven is omwille van praktische redenen noodzakelijk.

Dit kan vóór 4 maart 2020.

 

Met vriendelijke groeten,

De directie en het CAR-team

 

© CAR 't Veld.   Webmaster Yannick.