Sponsoring

​​Hannes’ road to Ventoux ten voordele van CAR ’t Veld VZW

Graag steunen we het groots project van de papa van Warre,
die hiermee geld inzamelt voor CAR ’t Veld!

We wensen hem veel sterkte om zijn doel te bereiken en supporteren van aan de zijlijn!

Via zijn facebookpagina blijf je op de hoogte van zijn uitdaging en de vorderingen.

https://www.facebook.com/Hannes-road-to-Ventoux-tvv-Victor-vzw-en-vzw-t-veld-2198249083586464/?modal=admin_todo_tour 

 

Cinglés  du Mont Ventoux…. What’s in a name? 

Iedereen die me kent weet dat fietsen iets is wat me in het bloed zit. Niet alleen de fysieke inspanning, het afzien, maar uiteraard ook de focus, de volharding, de voldoening, de entourage en zoveel meer… Menig fietser onder jullie weet waarover ik het heb.  

2018 was op persoonlijk vlak een hectisch en emotioneel zeer zwaarbeladen jaar. Ik heb moeten ondervinden dat net als in de koers, ook het leven zich in scherpe bochten kan wringen en ontzaglijk steile hellingen kunnen opdoemen. Ik heb ervaren dat pijn en angst tot moedeloosheid kunnen leiden. Dit staat in schril contrast tot de gedrevenheid en focus die ik uit het fietsen haalde.  

Deze tijd vorig jaar fietste ik vrij regelmatig, tot bij mijn pa begin juli slokdarmkanker werd vastgesteld. De grond zakte voor mijn wielen weg, even geen doel in zicht, maar stilstaan. In de maanden nadien, voelde ik mijn inzet wegglijden, verloor ik mijn focus en het plezier in het fietsen. Toen begin dit jaar bij mijn schoonmoeder leukemie werd vastgesteld, opnieuw een tegenslag van formaat, zakte de moed nog verder weg. De enige weg vooruit verliep over hobbelige en onzekere paden. De moed zat bij mij echter niet in de schoenen maar bengelde onderaan de pedalen.  

Ook werd voor Sarah en mezelf duidelijk waarom ons zoontje Warre zo moeilijk met onverwachte gebeurtenissen om kan. Waar zijn woede en onmacht vandaan komt, waarom hij zo’n grote nood heeft aan structuur. Na uitgebreid onderzoek kreeg hij de diagnose ASS.   
Met deze kennis wordt hij nu op zijn tocht door het leven ondersteund in ’t Veld vzw te Aartrijke, waar hij reeds een mooie vooruitgang heeft geboekt! Ook met mijn vader en schoonmoeder gaat het de goede richting uit. De behandelingen slaan aan en ze zijn beiden aan de beterhand.  

Alle pech op ons parcours en het gemis aan mijn geliefde uitlaatklep, zorgde ervoor dat ik minder energie had, de muizenissen de overhand begonnen te krijgen en de frustratie toenam.  
Sinds eind april heb ik echter weer het goede ritme te pakken en vond ik opnieuw de regelmaat in de tochten. Met elke tocht, het overschrijden van elke (virtuele) finishlijn, voel ik de kracht en het enthousiasme terugkomen. Elke kilometer laat je iets achter: een druppel zweet, een vloek, een pijnscheut, soms ook een zorg, een nare gedachte. Er kwam weer ruimte vrij voor nieuwe ideeën, voor het luisteren naar andermans verhalen. Zo vertelde Olivier me over zijn heroïsche prestatie van de Cinglés du Mont-Ventoux. Om tot dit illustere genootschap toegelaten te worden, moet je de drie zijden van de Mont-Ventoux (Bédoin, Malaucaine en Sault) op één dag beklimmen. Eens voleindigd heb je 136 km afgelegd en 4.390 m geklommen. Is je dat gelukt krijg je de felbegeerde titel Cinglé du Mont-Ventoux, wat zoveel betekent als Malloot van de Mont Ventoux… 

In de uitdaging om bocht na bocht aan te snijden – onmogelijk te zien waar de top ligt – terwijl de hoogtemeters pijnscheuten in je kuiten jagen, zag ik meteen de overeenstemming met wat wij nu meemaken en had ik het idee om hiermee ook een doel te steunen dat ons nauw aan het hart ligt.  
Mijn Sarah vond dit meteen een schitterend idee. We willen iets doen voor de mensen die continu bezig zijn met kindjes zoals Warre om ze structuur te geven. Zo kunnen ook zij op een rustigere en aangename manier door het leven gaan. Wij zijn superblij en dankbaar voor hun aanpak wanneer we zien hoeveel het voor Warre betekent.  

Vzw Victor biedt ambulante mobiele opvoedingsondersteuning voor personen met autisme en hun gezin uit de provincie West-Vlaanderen. De naam Victor verwijst naar het Latijnse “overwinnaar”: hij die leert leven met zijn autisme, kan overwinnaar genoemd worden.  
Als blijk van appreciatie wil ik tijdens mijn uitdaging wat financiële middelen bijeen halen om hun project te steunen! 

U kan mij vrijblijvend steunen door een vrije bijdrage te storten op het nr BE93 0636 1973 6267 
 
Via deze facebookpagina zal u op de hoogte blijven naar de aanloop van mijn Cinglés de Ventoux en zullen jullie tijdens de dag zelf af en toe een update krijgen. 

Hopend op jullie warm fietsenthousiasme en jullie positieve reacties!  
Aarzel zeker niet om deze pagina te delen als blijk van waardering voor de prachtige mensen en initiatieven van ’t veld vzw en vzw Victor! 

Dikke merci, Hannes  

© CAR 't Veld.   Webmaster Yannick.